2016. január 10., vasárnap

Hirtelen felindultságból üzletember

Szervusztok újra társaim a gőzben,
és üdv néktek az ecigivel nem régen ismerkedők!

Most elsősorban hozzátok, az utóbbiakhoz szólnék, mert páran közületek kezdtek egy kicsit idegesítőek lenni, nyugodjatok meg nem vagytok egyedül, hónapról hónapra csokorba lehetne titeket fogni.
Hogy miért?
Van egy jelenség, vagy mondhatni fázisa az elektromos cigaretta világában történő haladásnak, amikor eljuttok oda hogy megismerkedtek a külföldi oldalakkal, a likvidkeveréssel, a villamossági boltokkal, meg sok olyan helyel, és lehetőséggel ami hozzásegíthet ahoz hogy az analógnál amúgy is olcsóbb alternatívát fillérb*szó módon mégjobban azzá tegyetek.
Ezzel nincs is baj, és is rendelek kínából, én is vásárolok dolgokat nagy mennyiségben, én is keverem a likvidet.
DE...
Amikor meglátják hogy mennyivel olcsóbb, páran felkapjátok a fejeteket, és szinte azonnal az üzleti lehetőséget láttok benne, azonnal a világ legnagyobb piaci rését találjátok meg. Szerintetek...


Hónapról hónapra találkozunk ezzel, hogy egy-két csoportban páran megpróbálják eladni a 20-25db bliszteres ego-t nevetséges áron, 30-100ml likvideket Mystic Juice-nak beállítva (igen, ezért hagyta abba a Mystic az aromák forgalmazását), kínából rendelt rba kazánokat, meg sok más hasonlót, a haszon reményében. Nekünk ez nem új, csak ti hiszitek azt hogy ti vagytok az elsők akik ezzel támadtok az élet nagy piacán.

Viszont mondok nektek 2 új dolgot:
 1. Akármilyen csoportban, akármilyen formában próbálkztok, hiába teszitek, mert átlagosan 1-2 nap alatt lebuktok, ha nem azonnal, és csúnyán meghurcolnak titeket miatta. Ugyanis olyat árulni amit más is elő tud állítani egy pillanat alatt, vagy szintén meg tud rendelni, egy olyan közösségben ahol nem egymás kihasználása, hanem egymás segítése a cél, nagyon durván gerinctelen dolog.
A kereskedők is rendelnek kínából, igen, csak az a nem mindegy hogy ők ezért céget alapítottak, és nem kereskedelmi portálokról, hanem egynesen a gyártótól rendelnek, ellenőrzött minőséget, és azt teszik ki a polcra, majd amikor megveszed áfá-s számlát, és garanciát kaptok mellé.
A liquidforgalmazók pedig vagy maguk gyártják az aromát, ellenőrzött körülmények között, laborfelszereltséggel, minőségi tanúsítványal, vagy szintén gyártótól rendelnek, ahol az előbb leírt dolgok teljesülnek, nem pedig otthon a konyhaasztalon méricskélik a Baker Flavors aromát, jobb esetben az eulifás alapba, holttérmentes fecskendővel amit egy órája vettek az Eurocenterben.
És szintén játszik náluk a bejelentett cég, és áfás számla.

 2. Tudjátok, kicsiny hazánkban van egy NAV-nak becézett, teljes nevén Nemzeti Adó és Vámhivatal-nak hívott intézmény. Hogy kik ők? Semmi különös, kisvárosi sufnicég, ugyan...

Namost, ha esetleg be is sikerül indítani az üzletet, és elkezditek árulni a cókmókotok valahol az interneten (mert ecigis facebook csoportokban nem fog menni, erről biztosíthatlak mindannyiótokat), akkor előbb-utóbb számolnotok kell velük is.
Hogy ők mit fognak csinálni? Nemsokat, kaptok egy levelet, hogy számoljatok el az ecigaretta eladásaidból származó jövedelmetekkel, és hogy mennyi adót fizettetek be utána. Ha ez nem megy akkor valószínűleg olyan birságot vágnak a nyakatokba hogy még az unokáitok is fizetni fogják.
Jaa, hogy ti csak 10-12 db ego-t adtatok el 2500/db áron? Tekintve hogy nem csak alkalmi eladásról van szó, ezért üzletszerű gazdasági tevékenységnek hívják, amit be kell jelenteni, adószámot igényelni (nem, nem azt amivel alapból rendelkeztek, ez másik) aztán minden egyes eladás után majdnem a termék árának felét befizetni, személyi jövedelem adó, és egészségügyi hozzájárulás néven.
Ergo a 12 db ego eladásából származó 30000ft-ból kb 16000ft marad a zsebetekben, ami már csak azért is gáz, mert ennyiért valószínűleg kínából se tudtok szerezni. Persze ez csak akkor ha igényeltetek alanyi áfamentességet. Ha nem akkor 15000ft-otok se marad.
Ezért van az hogy nem kaptok 2500ft-ért egy hazai boltban sem, és ezért látjátok baromi jó piaci lehetőségnek...


Csak sajnos hiába gondoljátok hogy ebből most milyen jól fogtok járni, ez nem így működik. Vagy ha így is működne, nem gondoljátok hogy az 1000+ fős csoportokból mások nem találják meg ugyanazokat a linkeket amiket ti is?
Próbálkozhattok vaterával, meg apróhirdetési portálokkal, de tőlük a NAV viszont gyönyörűen lekérheti a legutolsó eladásaitok adatait is.

Ne próbáljatok meg nepperkedni, nem a hülyék közé érkeztetek, jobban ismerjük, és többet rendeltünk nagytöbbségünkben azokról az oldalakról ahonnan ti most nekünk akarjátok eladni, azt, ami valószínűleg nekünk is pár kattintásból megvan.

Ui,: Félreértés ne essék, aki tényleg olyan cuccot ad el amire már nincs szüksége azzal semmi baj.

1 megjegyzés:

  1. squonk mod kit charge faster and you will stay safer. It's just like drag voopoo changes vaping, hope more people can get started and enjoy vaping, and most importantly, buy other vaporesso luxe kit is necessary!

    VálaszTörlés